FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon: doseljenici prijetnja Izraelu

JERUZALEM, 5. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon nazvao je u srijedu doseljenike, koji zbog plana povlačenja izGaze pozivaju na neposluh i oružani otpor, prijetnjom samojegzistenciji izraelske države, zaprijetivši da će protiv takvihzatražiti poduzimanje oštrih mjera.
JERUZALEM, 5. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon nazvao je u srijedu doseljenike, koji zbog plana povlačenja iz Gaze pozivaju na neposluh i oružani otpor, prijetnjom samoj egzistenciji izraelske države, zaprijetivši da će protiv takvih zatražiti poduzimanje oštrih mjera.

Prema planu Sharonove vlade, iz Gaze bi se trebalo povući 8.000 židovskih doseljenika koji žive u izdvojenim enklavama. Židovski doseljenici bi se također trebali povući iz četiri od 120 naselja na Zapadnoj obali.

Većina doseljenika zagovora mirne prosvjede ali je izraelski šef unutrašnje sigurnosti u utorak upozorio da bi tvrdolinijaši mogli izazvati teške incidente, poput pucanja na vlastite vojnike.

"Onaj tko poziva na nasilni otpor čini grešku koja bi mogla ugroziti naše samo postojanje na ovom prostoru", kazao je Sharon.

Sharon je poručio da kompromisa neće biti te da će se na one koji dignu ruku na snage sigurnosti ići punom silom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙