FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Časnici pozivaju na neizvršavanje zapovijedi o uklanjanju naselja

JERUZALEM, 6. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Trideset četiri pričuvnaizraelska časnika, među kojima i četiri zapovjednika postrojba, kojižive u naseljima na Zapadnoj obali pozvali su u četvrtak vojnike daodbiju izvršiti zapovijed o uklanjanju naselja iz pojasa Gaze.
JERUZALEM, 6. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Trideset četiri pričuvna izraelska časnika, među kojima i četiri zapovjednika postrojba, koji žive u naseljima na Zapadnoj obali pozvali su u četvrtak vojnike da odbiju izvršiti zapovijed o uklanjanju naselja iz pojasa Gaze.

Časnici su potpisali peticiju koju je objavio dnevni list Yediot Aharonot, nazvavši "nezakonitim" uklanjanje 21 židovskog naselja u pojasu Gaze i četiriju naselja na sjeveru Zapadne obale, kako je u ovoj godini predviđeno planom premijera Ariela Sharona o jednostranom povlačenju.

"Vojnici ne smiju izvršiti ovakav nalog koji se protivi državnom zakonu i vojnom moralnom kodeksu", dodaju časnici.

Uklanjanje naselja treba početi u lipnju.

Pričuvni časnici započeli su ovu inicijativu pošto je državni tužitelj u srijedu naložio da se pokrene istraga protiv dvoje aktivista kolonizacije koji su pozivali da se pruži otpor evakuaciji doseljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙