FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stjepan Mesić posjetio dugoreški kraj

DUGA RESA, 6. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat StjepanMesić razgovarao je danas u Gradskom poglavarstvu Duge Rese o stanju ugospodarstvu, nakon čega je - u povodu blagdana Sveta tri kralja - biona misi u crkvi sv. Petra Apostola u Svetome Petru Mrežničkom, te sesusreo se s građanima u obližnjem Zvečaju.
DUGA RESA, 6. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić razgovarao je danas u Gradskom poglavarstvu Duge Rese o stanju u gospodarstvu, nakon čega je - u povodu blagdana Sveta tri kralja - bio na misi u crkvi sv. Petra Apostola u Svetome Petru Mrežničkom, te se susreo se s građanima u obližnjem Zvečaju.

Mesić je novinarima izjavio kako je cilj Hrvatske da ide putem Europske unije. "U pregovorima moramo uspjeti, ali ne samo da formalno postanemo članica, već kroz pregovore moramo prije svega zaštititi svoje nacionalne interese i doseći viši životni standard", rekao je Mesić.

Na pitanje treba li Vladi šira rekonstrukcija, odgovorio je da je Vlada "tim koji treba izvršiti zadaće preuzete pred Saborom i građanima, a budući da se pred nju postavljaju nove zadaće, ona mora doživjeti rekonstrukciju da bi im mogla odgovoriti i osigurati gospodarski napredak".

Ustvrdio je također kako je Vladina zadaća pronaći rješenje da hrvatsko gospodarstvo, koja je danas uvozno, bude proizvodno i izvozno.

Hrvatskom je iseljeništvu poručio da danas više nije, kao u ratno vrijeme, potrebna politizacija dijaspore da bi se motivirala na pomoć Hrvatskoj, nego da je uloga dijaspore danas lobirati za Hrvatsku. Hrvatima u BiH poručio je da nije dovoljno samo obećati im što će dobiti iz hrvatskog proračuna jer je važnije probuditi i aktivirati godpodarstvo u BiH.

Na pitanje računa li na glasove birača Borisa Mikšića, odgovorio je da su mnogi za njega glasovali poneseni porukom kako se američki san može ostvariti i u Hrvatskoj, te da bi on u kratkom roku nacionalni dohodak podigao za dvadeset posto. "Ali, to je idealistički zanos i neostvarivo. Ti koji žele da Hrvatska proizvodi i izvozi glasovat će za projekte koje ja nudim."

Na novinarsko pitanje koliko će novca potrošiti u drugom dijelu predizborne promidžbe, odgovorio je: "Ništa. Poslao sam dovoljno poruka i komunicirat ću s biračima preko medija." Dodao je da je njegov stožer dao nalaz i za prošle i za ove izbore i da ga je revizija pregledala, te se točno zna tko je od građana i pravnih osoba i koliko novca dao za predizbornu promidžbu.

"A na drugoj strani imamo protukandidatkinju koju podržava samo HDZ", rekao je. Upitao se zar je moguće da nema nijednog građana, nijedne pravne osobe koja vjeruje u kandidatkinju Jadranku Kosor i želi financijski pomoći njezinu kandidaturu. "Ako se tolika sredstva troše na kampanju, a kaže se da to pomaže samo jedna stranka - HDZ, ima li tu možda sumnje o pranju novca?" upitao je Mesić. Dodao je kako bi zbilja bilo tragično da jednog predsjedničkog kandidata podupire samo jedna stranka i nitko više. "To bi bilo za hrvatsku demokraciju jako opasno", rekao je.

Odustajanje Jadranke Kosor od jednog od dva sučeljavanja na HTV-u, koje se trebalo održati sutra, Mesić je prokomentirao riječima: "Valjda ima neki razlog, ali ja ne znam koji."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙