FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Porezne uprave prosvjeduje zbog otpuštanja vježbenika

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave Hrvatskeuputio je danas prosvjed Ministarstvu financija i Poreznoj upravizbog, kako navodi, otkaza vježbenicima čiji vježbenički staž istječe upočetku siječnja ove godine.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave Hrvatske uputio je danas prosvjed Ministarstvu financija i Poreznoj upravi zbog, kako navodi, otkaza vježbenicima čiji vježbenički staž istječe u početku siječnja ove godine.

Predsjednica Sindikata Tamara Smokovina izjavila je za Hinu kako nema točne podatke o broju otpuštenih vježbenika jer ne može doći do službenih brojaka. Sindikat, međutim, raspolaže informacijama da je rješenje o otpuštanju dobilo pet vježbenika u Splitu, po dva u Rijeci i Vinkovcima i po jedan u Zadru i Šibeniku, dodala je Smokovina.

Kako se doznaje u Ministarstvu financija, vježbenici se po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima primaju na određeno vrijeme o čemu su obaviješteni kad su primani u službu. Nakon isteka vježbeničkog staža ne mora ih se zadržati ako nema slobodnih radnih mjesta po utvrđenoj sistematizaciji.

Sindikat Porezne uprave u priopćenju je istaknuo kako je u toj ustanovi zadnjih godina kroničan manjak zaposlenih.

"Zbog toga je apsurdno da su neki vježbenici, koje je Porezna uprava poučavala 16 mjeseci i omogućila im polaganje državnoga stručnog ispita, bez obrazloženja dobili otkaz iako su prijeko potrebni na dosadašnjim radnim mjestima", ističe se u priopćenju. Pritom se napominje kako je još apsurdnije da je u istodobno tijeku prijam velikog broja novih vježbenika.

Sindikat Porezne uprave ističe kako je državi jeftinije otpustiti pa ponovno primiti vježbenike nego primiti potreban broj uvježbanih ljudi na neodređeno vrijeme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙