FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak sindikata s ministricom Škare Ožbolt

ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Na današnjem sastanku predstavnikaNezavisnih hrvatskih sindikata i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-as ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt razmatrani su problemičlanova sindikata u sporovima s državom povodom neisplate dodataka zaprekovremeni rad, naknade za civilno odijelo i drugih sporova,priopćeno je iz sindikata.
ZAGREB, 27. prosinca 2004. (Hina) - Na današnjem sastanku predstavnika Nezavisnih hrvatskih sindikata i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt razmatrani su problemi članova sindikata u sporovima s državom povodom neisplate dodataka za prekovremeni rad, naknade za civilno odijelo i drugih sporova, priopćeno je iz sindikata.

U povodu neujednačenosti sudske prakse ministrica Škare Ožbolt istaknula je da sudstvo treba reagirati brzo i učinkovito kako se kod građana ne bi stvorio osjećaj pravne nesigurnosti.

Radi se o slučajevima u kojima su različiti Županijski sudovi zauzimali oprečna stajališta, a na potezu je Vrhovni sud koji će morati brzo ujednačiti sudsku praksu, kaže se u priopćenju.

U cilju izbjegavanja daljnjeg povećanja broja sporova protiv države te kako bi se intenzivirao rad na sklapanju nagodbi za već pokrenute sudske sporove, Škare Ožbolt će tražiti hitan sastanak ministra unutarnjih poslova, ministra financija te državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Njihov bi sastanak trebao odgovoriti i na pitanje neplaćanja obveznih doprinosa te pripadajućih poreza, a koji bi prije isplate po sudskoj presudi trebali biti plaćeni.

Ministrici je također iznesen problem policijskih službenika koji su pozivani na sudove u svojstvu svjedoka, i to u slučajevima učestalog pozivanja gdje službenici u svoje slobodno vrijeme moraju prisustvovati na desetak ročišta dnevno, a suci im priznaju troškove putovanja koji nisu plaćeni već dvije godine.

Još je veći problem što se vrijeme provedeno na prekršajnom sudu u svojstvu svjedoka ne evidentira kao radno vrijeme niti se za to prima naknada, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙