FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER SANADER PRIHVATIO ŽUŽULOVU OSTAVKU

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader prihvatio jeostavku ministra vanjskih poslova Miomira Žužula koju mu je danaspismeno podnio.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader prihvatio je ostavku ministra vanjskih poslova Miomira Žužula koju mu je danas pismeno podnio.

Premijer je od Žužula zatražio da do početka pregovora s Europskom unijom odradi sve unaprijed dogovorene poslove na vanjsko-političkom planu, rečeno je Hini u Banskim dvorima.

Ministar Žužul u pismu premijeru Ivi Sanaderu objasnio je da je neopozivu

odluku da se povuče s položaja ministra donio nakon što je dobro razmotrio sve razloge za i protiv, te nakon što je došao do zaključka da bi njegovo ostajanje na položaju ministra postalo prevelikim opterećenjem za Vladu i ministarstvo kojem je na čelu.

Žužul navodi da njegova odluka ne znači da i u najmanjoj mjeri popušta pod pritiskom objeda kojima je bio izložen.

"Dapače! Sve su nadležne institucije i tijela pravne države potvrdile moju nedužnost i to u medijskom okružju u kojem je bilo teško zadržati njihovu nepristranost", piše Žužul.

"Ministarstvu koje polučuje ponajbolje rezultate, na čelu je ministar čija je percepcija u zemlji bitno različita od ocjena koje postiže za svoj rad, piše Žužul, i ističe da ne želi ignorirati nesrazmjer njegovoga rada i slike koja postoji u javnosti.

Svojom odlukom želim prvenstveno Vladi kojoj ste na čelu olakšati put ka punoj integraciji u EU: ne želim biti uteg na uspješnom putu kojeg smo zajedno gradili, za kojeg bez lažne skromnosti sebi pripisujem dio zasluga, toji uz ostalo u Žužulovu pismu premijeru Ivi Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙