FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: špekulacije o izbornoj krađi neutemeljene

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Udruga GONG ocijenila je u današnjempriopćenju da su špekulacije o krađi i namještanju izboraneutemeljene.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Udruga GONG ocijenila je u današnjem priopćenju da su špekulacije o krađi i namještanju izbora neutemeljene.

Takav zaključak GONG je, kako ističe, donio na temelju dojava više od tisuću svojih promatrača i 61 mobilne ekipe, koji su na dan izbora nadgledali oko 20 posto biračkih mjesta u Hrvatskoj.

"Promatrači i građani dojavljivali su nepravilnosti koje su uglavnom utjecale na to da određeni broj građana nije mogao ostvariti svoje biračko pravo. Broj i vrsta dojavljenih nepravilnosti s biračkih mjesta u Republici Hrvatskoj nisu mogli utjecati na izborni rezultat", ističu u GONG-u

Stoga predsjedničke kandidate pozivaju da svoje izjave ili navode o krađi izbora u cilju njihova razjašnjavanja potkrijepe argumentima, dokazima ili primjerima s biračkih mjesta te da se suzdrže od davanja neutemeljenih i paušalnih ocjena o izbornom procesu ako nisu u stanju navesti konkretne primjere krađe.

Dodaju i da je neumjesno hrvatsku političku situaciju i izbore povezivati sa stanjem u Ukrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙