FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG prosvjeduje zbog DIP-ove marginalizacije na HTV-u

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednica GONG-a Suzana Jašićuputila je danas prosvjedno pismo HTV-ovoj ravnateljici Mariji Nemčići glavnom uredniku HTV-ovog Informativnog programa Vladimiru Rončeviću zbog neemitiranja konferencije za novinare Državnog izbornogpovjerenstva (DIP) noćas u ponoć i time diskriminiranja jedinogslužbenog izvora informacija.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednica GONG-a Suzana Jašić uputila je danas prosvjedno pismo HTV-ovoj ravnateljici Mariji Nemčić i glavnom uredniku HTV-ovog Informativnog programa Vladimiru Rončeviću zbog neemitiranja konferencije za novinare Državnog izbornog povjerenstva (DIP) noćas u ponoć i time diskriminiranja jedinog službenog izvora informacija.

U pismu navodi da je javnost očekivala i željela saznati rezultate izbora i informacije od strane najvišeg službenog tijela za organizaciju i provedbu izbora, Državnog izbornog povjerenstva, odnosno predsjednika i članova DIP-a, kao i uvaženih sudaca i autoriteta.

Dajući prostor svima samo ne DIP-u, marginalizirana je ta, u izborima, najvažnija institucija, koja na konferenciji za novinare ne govori samo o rezultatima, već i o tijeku izbornog procesa u Hrvatskoj i inozemstvu, odazivu birača, problemima i i slično.

HTV unatoč činjenici da je je javna televizija, tome nije posvetila dovoljno prostora te građanima nije u potpunosti omogućeno da saznaju što se događalo na biralištima i kako je protekao izborni proces, smatraju u GONG-u.

Također drže da je neemitiranjem konferencije za novinare DIP-a, HTV zanemario svoju javnu funkciju i prekršio Programska pravila HRT-a za praćenje predsjedničkih izbora koje je Programsko vijeće HRT-a podržalo na sjednici u studenome prošle godine.

U GONG-u upozoravaju da je HTV tijekom izborne večeri pet sati kršio izbornu šutnju neprestano objavljujući različite izborne rezultate iz više različitih izvora i uključujući se u stožere kandidata više desetaka puta.

Jučerašnjom emisijom posvećenoj predsjedničkim izborima uspješno je dan doprinos estradizaciji politike koju provode komercijalne televizije, a javnost je, osim što je čula različite rezultate, analize, špekulacije, pa i obilje optužbe, ostala zakinuta za jedini službeni izvor informacija, stoji u GONG-ovu pismu HTV-ovim čelnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙