FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: Predsjednički izbori uglavnom provedeni sukladno propisima

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Udruga GONG ocijenila je večeras dasu predsjednički izbori uglavnom provedeni sukladno izbornim propisimaiako su na nekim biračkim mjestima uočene neke nepravilnosti.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Udruga GONG ocijenila je večeras da su predsjednički izbori uglavnom provedeni sukladno izbornim propisima iako su na nekim biračkim mjestima uočene neke nepravilnosti.

Među izbornim problemima GONG je istaknuo nepoštivanje izborne procedure od strane biračkih odbora, glasovanje birača koji nisu mogli pristupiti biračkom mjestu te neke probleme s popisima birača, kršenjem izborne šutnje i nezakonito sastavljenim biračkim odborima u kojima su ponegdje bili i članovi političkih stranaka.

Komentirajući rad državnih tijela GONG je ustvrdio da je Državno izborno povjerenstvo vrlo dobro odradio svoj posao dok su lošim ocijenili rad Središnjeg državnog ureda za upravu. To je tijelo, ističu, loše obavilo svoj posao u vezi s izdavanjem naputaka nižim uredima oko popisa birača i nadzora nad njihovim radom.

Na večerašnjoj konferenciji za novinare predstavnici GONGA ukazali su i na nekoliko slučajeva kršenja izborne šutnje, u što su ubrojili i televizijske objave procjena rezultata glasovanja. Ističu da se objavom izbornih procjena dobivenih metodom "exit polla" od strane Nove TV prije zatvaranja izbornih mjesta, moglo utjecati na tijek izbora, te ustvrdili da su izbornu šutnju prekršili i HTV te RTL, iako su procjene objavili iza 19 sati.

GONG stoga nije htio službeno objaviti svoje rezultate predsjedničkih izbora prikupljene posebnom metodom paralelnog prikupljanja i obrade rezultata na samim izbornim mjestima, rečeno je na konfrenciji za novinare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙