FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG neslužbeno: Mesić više od 50 posto

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Po neslužbenim podatcima GONG -a,objavljenima nakon 21,35 sati, Stipe Mesić vodi u utrci zapredsjednika s 51,74 posto glasova, drugi je Boris Mikšić s 18,57posto i treća Jadranka Kosor sa 17,70 posto glasova.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Po neslužbenim podatcima GONG -a, objavljenima nakon 21,35 sati, Stipe Mesić vodi u utrci za predsjednika s 51,74 posto glasova, drugi je Boris Mikšić s 18,57 posto i treća Jadranka Kosor sa 17,70 posto glasova.

Podatci su prikupljeni na 89 biračkih mjesta, a na temelju njih procjena odziva je 53 posto.

Na četvrtom i petom mjestu su Đurđa Adlešić i Slaven Letica sa 2,68 posto, odnosno 2,62 posto glasova.

U GONG-u, koji rezultate nije želio službeno objaviti, ističu da su do poadtaka došli metodom usporedna prikupljanja i obradbe glasova. Po toj metodi glasovi se broje na biračkim mjestima zajedno s državnim tijelima nadležnim za provedbu izbora.

Prikupljeni podatci automatski se obrađuju i projiciraju u izborne rezultate, a u GONG-ov stožer novi rezultati pristižu svake dvije do tri minute.

U obradbu podataka uključene su statističke metode za projekciju rezultata, procjenu pogreške, te odabira uzorka biračkih mjesta i drugo. Kako procijenjena pogreška varira ovisno o broju glasova, a u slučaju Stipe Mesića doseže nešto manje od dva posto, po tim podatcima još nije sigurno hoće li se izborna utrka završiti u prvom krugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙