FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG: izbori protječu demokratski, manji broj nepravilnosti

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - GONG je poslijepodne priopćio daizborni dan na većini biračkih mjesta protječe u snošljivom idemokratskom ozračju te da su do 16 sati njegovi promatrači dojavilinekoliko nepravilnosti, o čemu su obaviještena ovlaštena izbornapovjerenstva i upozoreni birački odbori.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - GONG je poslijepodne priopćio da izborni dan na većini biračkih mjesta protječe u snošljivom i demokratskom ozračju te da su do 16 sati njegovi promatrači dojavili nekoliko nepravilnosti, o čemu su obaviještena ovlaštena izborna povjerenstva i upozoreni birački odbori.

Izbore za predsjednika Republike Hrvatske promatra 1000 promatrača GONG-a na biračkim mjestima diljem Hrvatske. Također 60 pokretnih promatračkih ekipa obilazi biračka mjesta u svim županijama, a do 16 sati obišli su 542 mjesta. Suradnja GONG-a s biračkim odborima i izbornim povjerenstvom većinom je dobra, ističe se u priopćenju.

Promatrači GONG-a prijavili su slučajeve izborne promidžbe, to jest plakate predsjedničkih kandidata u blizini i na samim biračkim mjestima. Također su na pet biračkih mjesta prijavili glasovanje bez provjere identiteta.

U Zadru, u Arbanasima, uočen je pokušaj izdavanja potvrda o glasovanju iako je izdavanje potvrda završeno 24. prosinca.

GONG je izvijestio i o izgredu koji je njihova promatračica doživjela na biračkome mjestu u Splitu s glumcem Borisom Dvornikom, koji je bio pod utjecajem alkohola.

Na jednom je mjestu uočeno da stanovnici nisu na popisu birača te da su javljene krive adrese biračkih mjesta.

Na tri biračka mjesta - u Rasinji, Mrkoplju i Splitu uočeni su nepotpuni birački odbori i nepripremljena biračka mjesta (nema struje, zalijepljena biračka kutija itd).

Promatrači su na četiri biračka mjesta uočili i nepotpun izborni materijal, to jest manji broj glasačkih listića nego što je birača na popisu.

Do 16 sati GONG je zaprimio 250 upita i dojava građana, koji su tražili informacije o načinu glasovanja te dojavljivali o kršenju izborne šutnje i izborne procedure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙