FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija nastavlja najveću operaciju spašavanja

NEW DELHI, 4. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indija je u utorak nastaviladosad najveću civilnu i vojnu operaciju spašavanja u područjimapogođenima tsunamijem, a službeni podaci o broju stradalih popeli suse na 9571.
NEW DELHI, 4. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indija je u utorak nastavila dosad najveću civilnu i vojnu operaciju spašavanja u područjima pogođenima tsunamijem, a službeni podaci o broju stradalih popeli su se na 9571.

Indijsko ministarstvo unutrašnjih poslova priopćilo je da se 5801 osoba još vodi kao nestala, najviše njih na otočju Andamanu i Nikobaru koje i deset dana nakon snažnoga potresa pogađaju slabiji udari.

Dva potresa od 5,3 po Richteru pogodila su to područje u utorak rano ujutro, objavio je indijski meteorološki odjel.

Epicentar tih potresa bio je uz zapadnu obalu Nikobarskih otoka koji su stradali i u potresu i tsunamiju 26. prosinca.

Indijska je vlada najavila da će to područje možda trebati u cijelosti obnavljati. samo tri od 18 sela na otoku veličine 10 puta 12 kilometara nisu uništena, a više od tisuću ljudi nestalo je, izjavio je general B. P. Thakur, glavni zapovjednik novoosnovanoga integriranog zapovjedništva za slanje pomoći.

Otok sada broji deset tisuća stanovnika, a četiri tisuće jo se smatraju nestalima.

Nakon 26. prosinca Andamansko i Nikobarsko otočje doživjeli su oko stotinu naknadnih potresa, nekih intenziteta i do 7 stupnjeva po Richteru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙