FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tsunami: Akcija spašavanja dupina

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Grčko-tajlandska ekipa pokušava uponedjeljak u more vratiti dva dupina 'zarobljena' u jezeru na juguTajlanda od 26. prosinca kada je tsunami pogodio jugoistok Azije,javljaju agencije.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Grčko-tajlandska ekipa pokušava u ponedjeljak u more vratiti dva dupina 'zarobljena' u jezeru na jugu Tajlanda od 26. prosinca kada je tsunami pogodio jugoistok Azije, javljaju agencije.

Dupine je snažan udar vode izazvan tsunamijem prebacio iz mora u jezero, nekih pet kilometara od opustošenog ljetovališta Khao Lak, a desetak spasitelja pokušava mrežama uhvatiti životinje kako bi ih prebacili u 500 metara udaljeno more.

Jezero je inače slatkovodno, no preplavio ga je ocean, a za sudbinu jednog ružičastog i jednog crnog dupina doznalo se tek u nedjelju, prenosi agencija France presse..

Nadležne vlasti za zaštitu divljih životinja na Šri Lanki objavile su prošlog tjedna kako nisu pronašle nijedno truplo životinje te su zaključile da su životinje vjerojatno predosjetile kataklizmu i na vrijeme se povukle u unutrašnjost izbjegavši smrt što je zadesila desetke tisuća ljudi.

Tsunami je životinjskom svijetu ipak načinio štetu, svjedoče izvješća iz Indije prema kojima su mnoge životinje raseljene zbog udara vodenog vala, prenosi Reuters.

"Sve je okrenuto naopako, čak su i životinje raseljene. Rakovi su sada usred sela, a svinje i perad lutaju prašumom", riječi su indijskoga dužnosnika J.M. Devadossa koji pokušava pomoći preživjelim stanovnicima nekih plemena arhipelaga Andaman i Nicobar koji su izbjegli u džunglu pred naletom tsunamija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙