FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija idući tjedan organizira summit o tsunamiju

DŽAKARTA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Indonezija je u petakobjavila da će 6. siječnja organizirati međunarodni summit o tsunamijuradi prikupljanja pomoći za zemlje pogođene katastrofom.
DŽAKARTA, 31. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Indonezija je u petak objavila da će 6. siječnja organizirati međunarodni summit o tsunamiju radi prikupljanja pomoći za zemlje pogođene katastrofom.

Ministar vanjskih poslova Hassan Wirajuda rekao je da će na summit biti pozvani šefovi država pogođenih tsunamijem ili njihovi predstavnici kao i veliki donatori i međunarodne organizacije.

Tsunami koji je u nedjelju poharao obale južne i jugoistočne Azije izazvan je potresom jačine devet stupnjeva prema Richteru u podmorju kod Sumatre, a usmrtio je više od 125.000 ljudi u 13 zemalja.

Indonezija se nada da će na summitu sudjelovati deset zemalja članica ASEAN-a, Kina, Japan, Južna Koreja, Indija, Šri Lanka, Australija, Novi Zeland i SAD. Bit će pozvani i predstavnici UN-a, Svjetske banke, Svjetske zdravstvene organizacije, Azijske banke za razvoj i Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙