FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarske posljedice tsunamija mogle bi ostati "ograničene"

PARIZ, 30. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Posljedice katastrofeprouzročene udarom tsunamija na gospodarstva azijskih zemalja mogle bibiti "ograničenih razmjera", ocijenio je u četvrtak u razgovoru za BFMradio francuski stručnjak za osiguranje Yves Zlotowski.
PARIZ, 30. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Posljedice katastrofe prouzročene udarom tsunamija na gospodarstva azijskih zemalja mogle bi biti "ograničenih razmjera", ocijenio je u četvrtak u razgovoru za BFM radio francuski stručnjak za osiguranje Yves Zlotowski.

"Turizam će očito biti teško pogođen", kazao je Zlotowski iz osiguravateljske tvrtke Coface, upozoravajući pritom da je riječ o "jako različitim gospodarstvima s tekstilnom industrijom, poljoprivredom, biotehnologijama i industrijom".

Zlotowski ističe da "industrijske i uslužne infrastrukture nisu pretrpjele štete u katastrofi a one su proteklih godina bile nositelji dinamizma u tim zemljama".

Tsunamiji su u toj regiji usmrtili više od stotinu tisuća ljudi ali čini se da nisu prouzročili štete na zračnim lukama, glavnim cestovnim prometnicama i lukama pa je zato "moguće da će gospodarske posljedice biti ograničenih razmjera".

Strana financijska pomoć zemljama pogođenim katastrofom ipak je "nužna, čak i ključna jer je stanje u državnim financijama u zemljama poput Indije ili Šri Lanke jako napregnuto, jako su zadužene pa nemaju sredstava da se nose sa takvom situacijom na kratki rok".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙