FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Odbor srpskih izbjeglica u Vojvodini kritizira OESS

SUBOTICA, 29. prosinca 2004. (Hina) - Objavljivanjem "Vodiča zapovratnike" misija OESS-a u Hrvatskoj pokušava relativiziratiodgovornost hrvatskih vlasti za opstrukciju u procesu povratka ipoštovanje ljudskih prava izbjeglica i povratnika, ocjenjuje u svompriopćenju Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine, koje usrijedu prenosi novosadski "Dnevnik".
SUBOTICA, 29. prosinca 2004. (Hina) - Objavljivanjem "Vodiča za povratnike" misija OESS-a u Hrvatskoj pokušava relativizirati odgovornost hrvatskih vlasti za opstrukciju u procesu povratka i poštovanje ljudskih prava izbjeglica i povratnika, ocjenjuje u svom priopćenju Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine, koje u srijedu prenosi novosadski "Dnevnik".

"Za svoje suradnike u novoj kampanji OESS je opet izabrao provjerene kadrove iz Komesarijata za izbjeglice, UNHCR-a i nekih nevladinih organizacija u Srbiji i Crnoj Gori (SCG), koji se deset godina bave povratkom izbjeglica u Hrvatsku a u tome nisu postigli nikakve rezultate", ističe se u priopćenju Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama Vojvodine, organizacije za pomoć Srbima izbjeglim iz BiH i Hrvatske. Optužujući te institucije da nenamjenski troše velika sredstva Odbor navodi da istodobno "kriminalci iz državnih i fantomskih agencija iz Zagreba i Novog Sada krivotvorenim dokumentima prodaju izbjegličke kuće u Hrvatskoj".

Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine poziva izbjeglice u SCG-u da ignoriraju pozive OESS-a i da "nikada više ne daju legitimitet ljudima čije organiziranje i način rada više sliče zatvorenim kastama nego humanitarnim organizacijama", prenosi "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙