FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: palestinski izbori će pokrenuti mirovne smjernice

MOSKVA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija se nada da ćepalestinski predsjednički izbori, predviđeni za 9. siječnja, omogućitiokončanje nasilja na Bliskom Istoku i pokrenuti mirovne smjernice,navelo je u utorak rusko ministrstvo vanjskih poslova.
MOSKVA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija se nada da će palestinski predsjednički izbori, predviđeni za 9. siječnja, omogućiti okončanje nasilja na Bliskom Istoku i pokrenuti mirovne smjernice, navelo je u utorak rusko ministrstvo vanjskih poslova.

"Moskva se nada da će nakon izbora novog šefa palestinska samouprave biti pokrenut dijalog između palestinske vlasti i Izraela s ciljem konkretnih akcija kako bi se okončalo nasilje, normaliziralo stanje i pokrenule mirovne smjernice", naglasilo je ministarstvo u priopćenju.

Mirovne smjernice, koje su razradio Kvartet (Sjedinjene Države, Europska unija, Rusija i UN) predviđa osnivanje palestinske države na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze u 2005. Prethodno Palestinci trebaju zaustaviti nasilja a Izrael zustaviti naseljavanje.

Do sada je taj plan ostao samo mrtvo slovo na papiru.

Rusija naglašava da će poslati promatrače za izbore nasljednika Jasera Arafata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙