FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Azija: uspostava sustava za tsunamije

DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Više azijskih zemalja počeloje suradnju na uspostavi sustava za obavješćivanje o tsunamijima kakobi se u buduće spriječila katastrofa poput ove najnovije, 26.prosinca, kada je u Aziji poginulo oko 145.000 ljudi, izjavio je uponedjeljak navečer indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyonočije riječi u utorak prenose agencije.
DŽAKARTA, 4. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Više azijskih zemalja počelo je suradnju na uspostavi sustava za obavješćivanje o tsunamijima kako bi se u buduće spriječila katastrofa poput ove najnovije, 26. prosinca, kada je u Aziji poginulo oko 145.000 ljudi, izjavio je u ponedjeljak navečer indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono čije riječi u utorak prenose agencije.

"U suradnji s drugim zemljama upravo radimo na sustavu obavješćivanja za tsunamije i druge prirodne katastrofe", rekao je predsjednik novinarima.

Trenutno za Indijski ocean ne postoji nikakav sustav uzbune koji bi upozoravao na potrese, erupcije, tsunamije, i druge prirodne nepogode.

Prošli je tjedan australski premijer John Howard najavio da bi Australija mogla pomoći u uspostavi jednog takvog sustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙