FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO upozorava na opasnost od epidemija nakon tsunamija

ŽENEVA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Svjetska zdravstvena organizacija(WHO) strahuje da bi epidemije u tsunamijem pogođenim obalamaIndijskog oceana mogle odnijeti više ljudskih života od samog plimnogvala, koji je, prema posljednjim podacima, usmrtio više od 59.000ljudi.
ŽENEVA, 28. prosinca 2004. (Hina) - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) strahuje da bi epidemije u tsunamijem pogođenim obalama Indijskog oceana mogle odnijeti više ljudskih života od samog plimnog vala, koji je, prema posljednjim podacima, usmrtio više od 59.000 ljudi.

"Strahota nastala u prvo vrijeme zbog plimnog vala i potresa nije ništa prema dugotrajnoj patnji u selima i rizik od zaraznih bolesti... postao je ozbiljna i stvarna prijetnja", rekao je novinarima predstavnik glavnog direktora WHO-a za krize David Nabarro, a prenosi France presse.

"Mogli bismo imati barem toliko mrtvih od zaraznih bolesti kao od tsunamija", upozorio je.

Najveći razlog za zabrinutost predstavlja nedostatak pitke vode, a postoji i ozbiljna opasnost od brzog širenja malarije, groznice denge i respiratornih infekcija poput upale pluća.

Prema posljednim podacima, tsunami izazvan snažnim potresom u Indijskom oceanu odnio je 59.186 ljudskih života, prenosi Reuters pozivajući se na mjesne vlasti.

Najteže su pogođeni Šri Lanka, Indonezija, Indija i Tajland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙