FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germanwings u 2004. ostvario 245 milijuna eura prihoda

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Njemačka diskontna zrakoplovnatvrtka Germanwings u 2004. ostvarila je prihode u iznosu 245 milijunaeura, što je 60 posto više u usporedbi s godinom ranije, izvijestilaje u ponedjeljak ta kompanija.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Njemačka diskontna zrakoplovna tvrtka Germanwings u 2004. ostvarila je prihode u iznosu 245 milijuna eura, što je 60 posto više u usporedbi s godinom ranije, izvijestila je u ponedjeljak ta kompanija.

Germanwings, koji leti i u Hrvatsku, u prošloj je godini povećao broj putnika za 46 posto u odnosu na 2003. na oko 3,5 milijuna putnika.

U tvrtki napominju da su im samo dvije godine trebale da postane profitabilna aviokompanija i da se uvrste među najuspješnija poduzeća u Njemačkoj. Kompanija koja je 27. listopada 2002. prvi put poletjela iz zračne luke Köln/Bonn, krajem 2004. imala je 459 zaposlenih ili 44 posto više nego godinu dana ranije.

"Zahvaljujući ovim pokazateljima, uvrstili smo se u 2004. među najuspješnija poduzeća u Njemačkoj, a dok su druge aviokompanije uvodile dodatke na kerozin, Germanwings je dosljednim upravljanjem troškovima izbjegao ovu mjeru i osigurao korisnicima najpovoljnije karte već od 19 eura s uključenim taksama", izjavio je Joachim Klein, predsjednik uprave Germanwingsa.

U 2005. Germanwings planira uspostavljanje trećeg poletišta u Njemačkoj, a cilj je također i probiti granicu od 5 milijuna putnika. Za to će biti potrebno 20 aviona i ustrojavanje flote, koja se zasad sastoji od 15 aviona. Nadzorni odbor već je odobrio nabavku tri aviona tipa Airbus, što će se i realizirati u prvim tjednima ove godine, priopćila je kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙