FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KLM će sniziti cijene karata za europske destinacije

AMSTERDAM, 29. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Air France KLM objavioje u srijedu da će 1. siječnja za oko 40 posto sniziti cijeneavionskih karata za svih 66 destinacija u Europi s polazišnom točkom uAmsterdamu u okviru nastojanja da učinkovitije konkurira diskontnimzračnim prijevoznicima.
AMSTERDAM, 29. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Air France KLM objavio je u srijedu da će 1. siječnja za oko 40 posto sniziti cijene avionskih karata za svih 66 destinacija u Europi s polazišnom točkom u Amsterdamu u okviru nastojanja da učinkovitije konkurira diskontnim zračnim prijevoznicima.

"Riječ je o najvećem sniženju cijena u povijesti KLM-a", naglašava taj zračni prijevoznik, dodajući da su "nove cijene, koje će vrijediti za cijelu godinu, slične cijenama jeftinih prijevoznika".

KLM tvrdi da će kvaliteta i usluga ostati isti iako će biti prisiljen uvesti neke nove troškove. Za razliku od diskontnih prijevoznika, KLM još uvijek nudi neka besplatna osvježavajuća pića.

"KLM očekuje da će spuštanjem cijena osigurati veći broj putnika i da će ostvarivati znatno veće prihode u europskom putničkom prijevozu", istaknuto je u priopćenju kompanije.

Analitičari ocjenjuju da KLM reagira na ozbiljnu konkurenciju u Europi u vidu diskontnih zrakoplovnih prijevoznika poput Easyjet-a i Ryanaira, ističući da nisu snižene cijene karata na interkontinentalnim letovima gdje kompanija lakše puni putnička sjedala.

"Konkurencija je u Europi ubitačna", zaključuje analitičar FBS Bankiersa Peter Koster.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙