FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić izgubio za "šaku glasova"- tisak

RIM, 3. siječnja 2005. (Hina/AR) - Svi talijanski listovi i ostalimediji prenose u ponedjeljak rezultate nedjeljnih predsjedničkihizbora u Hrvatskoj.
RIM, 3. siječnja 2005. (Hina/AR) - Svi talijanski listovi i ostali mediji prenose u ponedjeljak rezultate nedjeljnih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Listovi "Repubblica" i "Corriere della Sera" u naslovu objavljuju da će sadašnji predsjednik Stjepan Mesić ići u drugi krug s kandidatkinjom HDZ-a Jadrankom Kosor. Parafrazirajući naslov filma spageti-western filma "Za šaku dolara", list iz Genove "Secolo XIX" objavljuje naslov "Izbori u Hrvatskoj, Mesić u drugi krug za šaku glasova".

Sva glasila objavljuju da će se u drugom krugu za dva tjedna sučeliti sadašnji predsjednik Mesić i kandidatkinja stranke premijera Ive Sanadera, Jadranka Kosor. Prema podacima koje objavljuju talijanski listovi Mesić je dobio 49,03 posto glasova, a Kosor 20,18 posto.

U svim izvješćima se konstatira da je iznenađenje hrvatskih izbora neovisni desni kandidat Boris Mikšić, hrvatsko-američki poduzetnik koji je dobio čak 17,8 posto glasova. Talijanska glasila ističu slab odaziv hrvatskih birača. Glasovalo je samo 50,95 posto od više od četiri milijuna birača, ističu glasila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙