FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Italiji više pasa i mačaka nego djece

RIM, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sliku Italije kao zemlje spuno djece koja se igraju na uglu svake ulice čini se da možemozaboraviti - u talijanskim domovima sada je više pasa i mačaka nego li'bambinija'.
RIM, 23. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sliku Italije kao zemlje s puno djece koja se igraju na uglu svake ulice čini se da možemo zaboraviti - u talijanskim domovima sada je više pasa i mačaka nego li 'bambinija'.

Prema rezultatima ispitivanja objavljenog u srijedu u talijanskom listu "Repubblica", najmanje je 14,5 milijuna pasa i mačaka u domovima Talijana, u usporedbi s 8,7 milijuna djece mlađe od 15 godina.

Italija ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Europi unatoč ekonomskim poticajima koji se daju kako bi se parovi odlučili na potomstvo.

Prema riječima psihologa, kućni ljubimci su postali svojevrstan emocionalni surogat za mnoge mlade parove koji ne mogu ili ne žele imati djecu.

Po pisanju lista, Talijani sada troše 4,7 milijardi eura na hranu za kućne ljubimce, što je porast izdvajanja za tu namjenu od 20 posto u zadnjih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙