FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vaterpolo: Ratko Rudić novi izbornik?

DUBROVNIK, 8. prosinca 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog vaterpolosaveza odlučio je na svojoj sjednici u Dubrovniku da upražnjeno mjestoizbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije preuzme Ratko Rudić.
DUBROVNIK, 8. prosinca 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog vaterpolo saveza odlučio je na svojoj sjednici u Dubrovniku da upražnjeno mjesto izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije preuzme Ratko Rudić.

Jedan od najvećih svjetskih vaterpolskih trenera svih vremena očekuje se da prihvati izborničko mjesto sljedećeg tjedna, iako ga veže ugovor sa reprezentacijom SAD-a, koji doduše istječe krajem ove godine.

Ratko Rudić (54) je bio kapetan reprezentacije bivše države koja je osvojila zlato na OI u Moskvi 1980., a kao trener je do olimpijskog zlata dolazio triput - u dva navrata sa Jugoslavijom (1984, 1988) i jednom sa reprezentacijom Italije (1992). S Italijom je bio europski prvak, a svjetski sa Jugoslavijom i Italijom.

Rudić bi na mjestu izbornika naslijedio Zorana Roju, koji je neuspješno vodio hrvatske vaterpoliste na OI u Ateni. Ukoliko preuzme reprezentaciju, Rudić bi prvu akciju imao već u siječnju kada hrvatski vaterpolisti u Imperiji igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙