FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija šalje svoj nuklearni otpad u inozemstvo

RIM, 19. prosinca 2004. (Hina) - Italija će svoj nuklearni otpadposlati u Veliku Britaniju i Francusku za što će platiti 300 milijunaeura, objavio je u nedjelju "Corriere della Sera".
RIM, 19. prosinca 2004. (Hina) - Italija će svoj nuklearni otpad poslati u Veliku Britaniju i Francusku za što će platiti 300 milijuna eura, objavio je u nedjelju "Corriere della Sera".

Dekret o tome, navodi list, već je potpisao ministar proizvodne aktivnosti Antonio Marzano a još treba biti objavljen u Službenom listu. Na taj se način zaključuje višegodišnja polemika oko nuklearnog otpada koji je proizveden dok su u Italiji bile u pogonu četiri nuklearke zatvorene poslije 1987. godine nakon što je na referendumu odbačena upotreba nuklearnog goriva za elektrane.

Italija je namjeravala izgraditi vlastitu deponiju za nuklearni otpad koja je trebala koštati oko 500 milijuna eura. Slanjem 235 tona radioaktivnog otpada u Francusku i Veliku Britaniju uštedjet će se određeni iznos. Nakon 20 godina, kada otpad bude obrađen, ponovno će biti vraćen u Italiju, navodi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙