FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv liječnicima na referendum o SKU uputila i liječnička komora

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK)pridružila se danas Hrvatskom liječnikom sindikatu (HLS) i pozvala sveliječnike da izađu na referendum o njihovom strukovnom kolektivnomugovoru (SKU) jer on nije poništen zaključkom Vlade od 29. prosincabudući da ga poništiti može samo zagrebački Općinski sud, kaže se upriopćenju što ga je potpisao predsjednik HLK Hrvoje Minigo.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska liječnička komora (HLK) pridružila se danas Hrvatskom liječnikom sindikatu (HLS) i pozvala sve liječnike da izađu na referendum o njihovom strukovnom kolektivnom ugovoru (SKU) jer on nije poništen zaključkom Vlade od 29. prosinca budući da ga poništiti može samo zagrebački Općinski sud, kaže se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik HLK Hrvoje Minigo.

HLK ocjenjuje kako zbivanja koja su pokrenuli sindikati u zdravstvu, a podržala Vlada, te nastojanja Samostalnog sindikata zdravstva i Strukovnog sindikata medicinskih sestara da se od ministrice pravosuđa ishodi privremena mjera zabrane referenduma, ne odgovaraju demokratskim načelima i tekovinama pravne države te imaju loš utjecaj na liječnike i pacijente i cjelokupni zdravstveni sustav.

Liječnička komora navodi kako će se referendum, sukladno Pravilniku o provođenju referenduma o prihvaćanju Kolektivnog ugovora s odredbom o doprinosu solidarnosti, održati 5. siječnja.

Liječnici zaposleni u KBC-ima, KB-ima, klinikama, županijskim i općim bolnicama, zagrebačkoj Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć, psihijatrijskim bolnicama Vrapče i Jankomir te Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača glasovat će u svojim ustanovama na glasačkim mjestima.

Preostali liječnici na svoje će kućne adrese dobiti glasačke listiće koje trebaju ispuniti i odmah poslati u priloženoj omotnici na adresu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi do 5. siječnja, navodi se u priopćenju HLK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙