FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić sumnja u regularnost objavljenih rezultata izbora

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidatBoris Mikšić nakon objave neslužbenih rezultata Državnog izbornogpovjerenstva, ne krijući razočaranje što nije ušao u drugi krugpredsjedničkih izbora, izrazio je sumnju u regularnost rezultata pokojima u drugi krug idu Stjepan Mesić i Jadranka Kosor.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić nakon objave neslužbenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva, ne krijući razočaranje što nije ušao u drugi krug predsjedničkih izbora, izrazio je sumnju u regularnost rezultata po kojima u drugi krug idu Stjepan Mesić i Jadranka Kosor.

"Ne prihvaćam okolnosti pod kojima se dogodilo to što se dogodilo u posljednja dva i pol sata. Bio sam do 21,30 sati u uvjerljivom vodstvu ispred Jadranke Kosor i sada se desilo to što se desilo", rekao je Mikšić.

"Postoji razlog za sumnju i ako je došlo do nekakvih neregularnosti, što mislim da je došlo, mislim da je to pljuska hrvatskom narodu", izjavio je Mikšić novinarima.

Dodavši kako je to za njega "veliki šok" Mikšić je podsjetio da su njegova dva automobila na policijskom vještačenju zbog podmetnutih eksploziva.

"Jadranka Kosor je puno slabiji kandidat protiv Mesića i mislim da je bio dogovor između Mesića i Sanadera da ja izgubim u ovoj trci", rekao je Mikšić. Naglasio je kako je njegova kampanja bila poštena i da je objavio sve u vezi troškova.

Na upit hoće li svojim glasačima preporučiti za koga da glasuju u drugom krugu, Mikšić je kazao da su njegovi glasači dovoljno inteligentni pa mogu dati glasove kome žele.

Najavio je sutra u podne konferenciju za novinare nakon što prikupi sve podatke. Podsjetio je kako mu nije bilo dozvoljeno da njegovi promatrači budu u Državnom izbornom povjerenstvu.

Najavio je ostanak u politici, a od njegovih suradnika novinari su neslužbeno čuli da se namjerava uključiti u lokalne izbore jer mu je cilj postati gradonačelnikom Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙