FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sukobu u Andahuaylasu na jugu Perua ubijena četiri policajca

LIMA, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje su četiri policajcaubijena u nedjelju ujutro u sukobu policije s ultranacionalističkomskupinom Etnocacerista koja je u subotu u iznenadnom napadu zauzelapostaju u Andahuaylasu na jugoistoku Perua, doznaje se od tamošnjihbolničkih izvora.
LIMA, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje su četiri policajca ubijena u nedjelju ujutro u sukobu policije s ultranacionalističkom skupinom Etnocacerista koja je u subotu u iznenadnom napadu zauzela postaju u Andahuaylasu na jugoistoku Perua, doznaje se od tamošnjih bolničkih izvora.

Naoružana skupina uzela je desetoricu policajaca za taoce.

U gradiću Andahuaylasu (30.000 stanovnika) stanje je i dalje napeto, javlja radijska postaja RPP u Limi napominjući da su još dva policajca ranjena. Tijekom noći čulo se puškaranje, a grad je ostao bez struje. Redarstvene snage zapriječile su promet na glavnim gradskim ulicama i na cesti prema zračnoj luci. Otkazan je i let iz smjera Lime.

Etnocacerista, ultranacionalistička skupina od 150 pričuvnika peruanske vojske koju predvodi umirovljeni zapovjednik Antauro Humala zauzela je policijsku postaju u Andahuaylasu zahtijevajući ostavku predsjednika Republike Alejandra Toleda kojeg optužuju da "zemlju prodaje Čileu".

Vlada je u subotu navečer proglasila izvanredno stanje u pokrajini Apurimac i poslala vojsku da uspostavi red.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙