FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MENA: Palestinci i Izraelci podupiru mirovni plan

KAIRO, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Palestinci i Izraelci načelnosu suglasni oko prijedloga za okončanje njihova sukoba, objavila je uutorak službena egipatska novinska agencija MENA.
KAIRO, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Palestinci i Izraelci načelno su suglasni oko prijedloga za okončanje njihova sukoba, objavila je u utorak službena egipatska novinska agencija MENA.

"Visoki izvori potvrdili su da je postignut visok stupanj suglasnosti između Egipta, Izraela, Palestinaca i nekoliko aktivnih međunarodnih čimbenika, oko sveobuhvatnog rješenja izraelsko-palestinskog sukoba", javila je MENA.

Visoki izraelski dužnosnik izjavio je da se njegova vlada ne protivi obustavi vatre, ako Palestinci ne prestanu s napadima. Palestinski dužnosnici prenose da još nema dogovora o prekidu vatre između palestinskih vlasti i militantne skupine Hamas, no dodaju da su razgovori u Gazi u tijeku i da su blizu dogovora.

Egipat već dugo pokušava posredovati između sukobljenih strana tijekom četverogodišnjeg palestinskog ustanka. Od smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata, analitičari procjenjuju da Egipat pokušava oživjeti mirovne pregovore kako bi provjerio podupiru li još uvijek Izrael i SAD najnoviji bliskoistočni mirovni plan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙