FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Za današnjih predsjedničkih izbora Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za pomoć se obratilo svega 30-ak građana, uglavnom onih s nedoumicom na kojem biračkom mjestu trebaju glasovati, doznaje se popodne u Povjerenstvu. Građani najviše zovu zbog nedoumice oko birališta, rekao je predsjednik DIP-a Ivica Crnić, navodeći da se dio građana žalio i zbog anketara koji su ih, po izlasku s birališta, tražili da otkriju za koja su glasovali. Takve su ankete uobičajene u demokratskim zemljama, rekao je Crnić, poručivši građanima da sami odluče hoće li na njih odgovoriti. Prigovora na izbore do popodne nije imao ni jedan od 13 predsjedničkih kandidata.

ZAGREB - Manje od 15 posto (14,72), odnosno oko pola milijuna hrvatskih birača, izišlo je danas do 11 sati na izbore za predsjednika države, a izbori protječu bez incidenata, izvjestio je novinare predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić. Današnji odaziv bitno je manji u odnosu na predsjedničke izbore iz 2000., kada je do 11 sati glasovalo oko 22, 5 posto birača. Najviše birača izišlo je u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji - više od 17 posto, a najmanje - 9, 54 posto u Koprivničko-križevačkoj. U Zagrebu se do 11 sati odazvalo 16, 32 posto birača. Predsjednik DIP-a pozvao je birače da iziđu na birališta i glasuju po svom uvjerenju.

ZAGREB - Noćas je nakon kratke i teške bolesti u 59. godini umro urednik Radiopostaje Sljeme Ivan Jurišić. Rođen je 1. lipnja 1946. u Bjelovaru, gdje je završio gimnaziju, a nakon toga diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počeo baviti godine 1969. na Radio Rijeci. Godine 1971. prelazi u sportsku redakciju Radio Zagreba, a zatim i na Drugi program Radio Zagreba

DUBROVNIK - U crkvi Domino u Dubrovniku, nakon euharistijskog slavlja koje je predvodio dubrovački biskup msgr. Želimir Puljić, danas je otkriveno spomen-obilježje ocu hrvatskog jezikoslovlja, isusovcu Batrolu Kašiću. Spomen-obilježje Bartolu Kašiću postavljeno je prigodom 400. obljetnice tiskanja prve gramatike i 375. obljetnice prijevoda Svetog pisma na hrvatski jezik. Isusovac Bartol Kašić, profesor i pisac, prevoditelj Svetog pisma, misionar, propovjednik i ispovjednik, u Dubrovniku je djelovao 16 godina, od 1609. do 1612. te od 1620. do 1633.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙