FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: ceste suhe, vidljivost dobra, promet slab

ZAGREB, 1. siječnja 2005. (Hina) - Većina cesta je suha, vidljivost jedobra, promet slab, a sve glavne prometnice u državi su prohodne, osimšto se nekim dionicama zbog radova vozi sporo ili obilazno, izvijestioje Hrvatski autoklub (HAK).

Na županijskim cestama kroz Gorski kotar kolnici su mjestimice mokri i skliski. Na cestama kroz gorje, te na usjecima na jadranskoj magistrali, a posebice na ličkoj cesti, od Knina do Gračaca, na dijelu D206 Pregrada-Hum na Sutli i na D43 Šumečani-Ivanić Grad mogući su odroni zemlje i kamenja.

Odron na državnoj cesti D522 Udbina-Lovinac (spojnoj cesti između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split) još se čisti pa se vozi sporo, uz prometnu signalizaciju. Zbog vode koja se zadržava na kolniku, u Ercegovcima, na državnoj cesti D62, i na dionici ličke ceste Hrvace-Zorice prometuje se uz postavljenu prometnu signalizaciju.

Manjih zastoja može biti na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje promet teče sporo ili se preusmjerava, upozorava HAK i podsjeća da će sutra od 12 do 23 sata biti zabranjen promet za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

HAK savjetuje vozačima da, zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa, pripreme vozila za zimske uvjete.

Na graničnome prijelazu Bregani povremeno je pojačan izlaz osobnih vozila iz zemlje, a na Bajakovu ulaz. Na ostalim prijelazima prometuje se neometano.

Svi trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙