FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 4. prosinca 2016. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se sastaju četiri ministarska vijeća, dok će se u odborima Europskog parlamenta razmatrati nekoliko zakonodavnih prijedloga.

 

 U ponedjeljak se sastaju ministri zemalja članica zaduženi za energiju, koji će, imeđu ostaloga, razgovarati o sigurnosti  opsrkbe plinom.
 Isti dan sastaju se ministri financija 19 zemalja eurozone, a u utorak Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN).
 Ministri na dnevnom redu imaju prijedlog proračuna Europske komisije za 2017. i povećanju Europskog fonda za strateška ulaganja. 
U četvrtak se sastaje Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i zaštitu potrošača. 
 U četvrtak i petak je sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove. Prvi dan se sastaju ministri pravosuđa, a u petak ministri unutarnjih poslova.
 Odbor za građanske slobode Europskog parlamenta u ponedjeljak će raspravljati o prijedlogu direktive o protuterorizmu.
 Odbor za okoliš glasovat će o prijedlogu za usklađivanje sustava za trgovanje emisijama stakleničkih plinova s ciljevima koji su zacrtani u Pariškom sporazumu o klimi.
 Odbor za promet u ponedjeljak će raspravljati o prijedlogu zakona za liberalizaciju prometa u putničkom željezničkom prometu.
  Povjerenstvo za istragu o skandalu "panamski dokumenti"  razgovorat će s povjerenikom za ekonomske i financijske poslove Pierrom Moscovicijem o napretku u borbi protiv utaje poreza na razini EU-a.

(Hina) xsv ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙