FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio: Šesto zlato za Kennyja, četvrto za Trott

Autor: Zvonimir Matić

RIO DE JANEIRO, 17. kolovoza 2016. (Hina) - Posljednjeg dana natjecanja u biciklizmu na pisti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru odijeljena su tri kompleta medalja, a najviše razloga za slavlje imali su predstavnici Velike Britanije koji su osvojili dva zlata, srebro i broncu.

Zlatne medalje za Veliku Britaniju osvojili su Jason Kenny (28) u disciplini "keirin" i njegova zaručnica Laura Trott (24) u disciplni "omnium".

Kenny je do svog šestog olimpijskog zlata, a trećeg u Riju stigao ispred Nizozemca Matthijsa Buchlija i Malezijca Azizulhasnija Awanga kojima su pripale srebro, odnosno bronca.

Ranije je Kenny u Riju osvojio zlato u momčadskom i pojedinačnom sprintu. U obje je te discipline ponovio uspjeh iz Londona otprije četiri godine, a usto ima i zlato iz momčadskog sprinta iz Pekinga 2008.

Trott je, pak, osvojila svoje četvrto olimpijsko zlato obranivši naslov u "omniumu". U posljednjoj disciplini, utrci na bodove Trott je vrlo rano osigurala nedostižnu prednost i na kraju slavila sa 230 bodova, dok se u završnici odvijala velika borba za srebro u kojoj je na kraju uspješnija bila Amerikanka Sarah Hammer koja je sakupila 206 bodova i tako ponovila uspjeh iz Londona, dok je broncu sa 199 bodova osvojila Belgijanka Jolien D'Hoore.

Trott je prošloga tjedna osvojila zlato i u ekipnoj dohvatnoj utrci, ponovivši uspjeh iz Londona i u toj disciplini.

Jedino biciklističko zlato koje nije otišlo u Veliku Britaniju u utorak je ono u ženskom sprintu. Tu je do naslova stigla Njemica Kristina Vogel (25), ona je u polufinalu bila uspješnija od Britanke Katy Marchant, a potom u finalu i od njezine sunarodnjakinje Rebecce James. Marchant je na kraju stigla do bronce svladavši Nizozemku Elis Ligtlee.

Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙