FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Sažetak dvanaestog dana natjecanja

Autor: dlug
BAKU, 24. lipnja 2015.(Hina) - Dvanaestog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u srijedu 24. lipnja održala su se natjecanja u sedam sportova, a hrvatski sportaši su nastupili u plivanju, boksu, mačevanju i badmintonu.

Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi pobijedio je u četvrtfinalu kategorije do 91kg Turčina Bahtrama Muzaffera jednoglasnom odlukom sudaca te plasmanom u polufinale osigurao najmanje brončanu medalju, što je deseto hrvatsko odličje na EI. Filipi će finale loviti protiv Ukrajinca Gevorga Manukiana.

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak plasirao se u osminu finala pojedinačne konkurencije, te u četvrtfinale parova zajedno sa sa Zvonimirom Holblingom.

Đurkinjak je u susretu posljednjeg kola H skupine pobijedio Portugalca Ricarda Silvu 2-0 (21-10, 21-13) i osvojio drugo mjesto iza Danca Emila Holsta. Đurkinjak je drugo mjesto u skupini osvojio i u paru s imenjakom Holblingom nakon što su u zadnjem kolu pobijedili Talijane Greca i Madalonija 2-0 (21-8, 21-13).

Đurkinjak će u osmini finala igrati protiv Izraelca Zilbermana, a par očekuje težak meč protiv Rusa Ivanova i Sozonova.

Nažalost, djevojke su završile natjecanje u skupinama. Dorotea Sutara je dobila jedan, a izgubila dva meča u skupini osvojivši treću poziciju, dok je par Katarina Galenić i Staša Poznanović završio na začelju skupine s tri poraza.

Hrvatska floretašica Marcela Dajčić (22) zaključila je natjecanje na Europskim igrama u Bakuu na posljednjem mjestu u skupini s pet poraza. Dajčić je u prvom meču u skupini izgubila od Francuskinje Gaelle Gebet 1-5, potom je izgubila od Turkinje Irem Karamete 3-5, a u trećem kolu od Talijanke Alice Volpi 0-5.

U četvrtom kolu 22-godišnja Zagrepčanka, članica Rapira, izgubila je od Njemice Franziske Schmitz 2-5, a u posljednjem kolu od Belgijanke Delphine Groslambert 2-5.

Drugog dana plivačkih natjecanja na Europskim igrama u Bakuu nitko od mladih hrvatskih plivača nije se uspio plasirati u polufinala.

Bruno Blašković je bio najbliže polufinalu na 100 m slobodno, no u rasplivavanju je izgubio od Belgijanca Alexisa Borisavljevića. Blašković i Borisavljević su u kvalifikacijama isplivali identičan rezultat 51.29 i morali su plivati ponovo za posljednju kartu za polufinale.

Premda je mladi hrvatski plivač vodio 70 metara, suparnik ga je u završnici ipak prestigao. Na koncu je Borisavljević pobijedio s rezultatom 50.59, dok je Blašković imao vrijeme 50.80.

U ovoj disciplini nastupio je i Nikola Miljenić koji je s rezultatom 51.85 zauzeo 33. mjesto od 64 natjecatelja.Ante Lučev je nastupio na 200 mješovito i od 45 plivača zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 2:07.36.

Matea Sumajstorčić i Kristina Miletić nastupile su u kvalifikacijama na 400 slobodno. Matea je zauzela 22. mjesto s rezultatom 4:26.74, dok je Kristina bila četiri mjesta slabije plasirana isplivavši vrijeme 4:27.79. Nastupilo je 45 djevojaka.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙