FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Sažetak desetog dana natjecanja

Autor: dlug
BAKU, 22. lipnja 2015.(Hina) - Desetog dana natjecanja na Europskim igrama u Bakuu, u ponedjeljak, 22. lipnja održana su natjecanja u sedam sportova, a u tri su nastupili hrvatski sportaši.

Hrvatski streličar Matija Mihalić nije uspio prirediti još jedno iznenađenje na Europskim igrama u Bakuu, ispao je u 16-ini finala od olimpijskog pobjednika iz Pekinga Ukrajinca Viktora Rubana 1-7.

Nakon što je u prvoj rundi natjecanja izbacio bivšeg europskog prvaka Izraelca Guya Matzkina (6-2), 19-godišnji Mihalić nije mogao protiv 15 godina starijeg i daleko iskusnijeg Ukrajinca. Ruban je u Bakuu već osvojio zlato u ekipnom dijelu natjecanja, a jedan je od najvećih favorita i za medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatski reprezentativci upisali su jednu pobjedu i tri poraza na startu turnira u badmintonu na Europskim igrama u Bakuu.

Uspješna je bila jedino Dorotea Sutara koja je na otvaranju D skupine pobijedila Grkinju Ioannu Karkantziju 2-0 (21-17, 21-18). U drugom kolu je sutra očekuje dvoboj protiv Turkinje Neslihan Yigit.

Naš najbolji igrač Zvonimir Đurkinjak izgubio je u susretu 1. kola H skupine od bivšeg juniorskog europskog prvaka Danac Emila Holsta koji je na kraju slavio s 2-1 (21-14, 18-21, 21-9). U 2. kolu skupine H Đurkinjak će u utorak igrati protiv Francuza Lucasa Corveea.

Đurkinjak je poražen i u paru s imenjakom Hoelblingom. U susretu 1. kola C skupine izgubili su od Nijemaca Raphaela Becka i Andreasa Heinza 1-2 (22-20, 21-16, 21-15). Zvonimire u utorak očekuju Litvanci Plavin i Bartusis.

Ženski par Katarina Galenić i Staša Poznanović su u 1. kolu C skupine izgubile od Čehinja Šarke Križkove i Katerine Tomalove 0-2 (17-21, 14-21). U utorak će igrati protiv španjolske kombinacije Molina - Ojeda.

Disciplinama mješovito zračna puška 10m i mješovito zračni pištolj 10m završena su natjecanja u streljaštvu u Baku Shooting Centru na Europskim igrama.

Posljednje dvije discipline su novost u streljaštvu i nisu u olimpijskom programu, a njima se želi poboljšati atraktivnost ovoga sporta. U disciplini mješovito zračna puška 10m nastupili su Snježana Pejčić i Petar Gorša koji su zapeli u polufinalu. U kvalifikacijama su bili osmi sa 517,3 pogođenih krugova, a osmi rezultat su imali i u polufinalu.

U disciplini mješovito zračni pištolj 10m nastupili su Marija Marović i Željko Posavec osvojivši 11. mjesto u kvalifikacijama.

Hrvatski strijelci su na Europskim igrama osvojili jednu medalju - Petar Gorša je bio srebrni u disciplini trostav 50m. Korak do medalje su ostali Snježana Pejčić u disciplini zračna puška 10 m i Bojan Đurković u disciplini ležeći MK puška 50m osvojivši četvrta mjesta.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙