FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Glina bez proračuna

Autor: ssis
GLINA, 31. prosinca 2013. (Hina) - Članovi glinskoga Gradskog vijeća nisu, kako se nagađalo, postigli dogovor o gradskom proračunu, pa na današnjoj, ponovljenoj sjednici tog vijeća, proračun nije prihvaćen, a nije donesena ni odluka o privremenom financiranju.

Tako će za grad Glinu uskoro biti imenovan povjerenik koji će raspisati nove izbore za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća. Pošto su prije desetak dana članovi koalicije HDZ-a, HSP-a AS i HSS-a odbili raspravu o proračunu, na zahtjev glinskoga gradonačelnika Milana Bakšića (HSLS), predsjednica Gradskog vijeća Sanja Štingl-Vlašić (HDZ) za danas je sazvala novu sjednicu tog vijeća na kojoj je samo šest vijećnika glasovalo za proračun, osam ih je bilo protiv, a dvoje suzdržano.

Budući da glinsko Gradsko vijeće ima 16 članova, i dosad je bilo teško ostvariti većinu za određene odluke. Tako nije donesena ni odluka o osnutku četiriju poslovnih zona pa su upitni i mnogi projekti kojima je Glina konkurirala za novac iz europskih fondova.

Inače, gradski proračun planiran je s 31,4 milijuna kuna prihoda.

Grad Glina je druga jedinica lokalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, nakon općine Sunje, u kojoj nije prihvaćen proračun niti je donesena odluka o privremenom financiranju pa ih očekuju izvanredni izbori.

(Hina) xssis yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙