FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Primorsko-goranske županije za 2014. godinu 330 milijuna kuna

Autor: hsup
RIJEKA, 19. prosinca 2013. (Hina) - Primorsko-goranska Županijska skupština prihvatila je danas prijedlog proračuna za 2014. godinu od 330 milijuna kuna, što je 0,8 posto manje od ovogodišnjeg proračuna.

Za predloženi proračun glasovala su 23 vijećnika, protiv ih je bilo 12, a pet je bilo suzdržano.

Ukupni primitci u proračunu za 2014. godinu, kako je rečeno, kad se iz ovogodišnjeg proračuna izuzmu prenesena financijska sredstva, manji je 0,3 posto nego u 2013.

Skupština je prihvatila i projekcije po kojima bi proračun za 2015. bio 319,2 milijuna kuna, a proračun za 2016. godinu 318,7 milijuna kuna.

Vijećnici su u raspravi isticali da nisu imali dovoljno vremena za čitanje materijala, da proračun nije strateški, da je prigodan i formalan.

Dinko Beaković (HDZ) ocijenio je da oko 30 posto proračuna ide na plaće i da se županija time približila kritičnoj granici te da je postala mastodont u kojem se povećavaju odjeli i zapošljavaju vlastiti kadrovi.

Beaković smatra da se za Gorski kotar ništa nije učinilo te da je to područje "ogledalo županije", a njegova demografska slika sve lošija.

Dario Vasilić (PGS) ocijenio je da je proračun stabilan i socijalno osjetljiv, ali nije razvojan jer u njemu nema dovoljno planiranih ulaganja, većih iskoraka i ambicija.

Istaknuo je kako ne prihvaća obrazloženje da se planiraju povećati troškovi županijske administracije za 1,4 milijuna kuna radi legalizacije zgrada te smatra da je riječ o povećanju troškova radi novoga županijskog ustroja.

Župan Komadina izjavio je uoči Županijske skupštine da je proračun razvojan, uravnotežen i stabilan, da je zaustavljen pad prihoda iz prijašnjih godina te da prihodi rastu po stopi od dva posto na godinu.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙