FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovački proračun za vladajuće realan, za oporbu nerazvojan

Autor: zdra
VINKOVCI, 17. prosinca 2013. (Hina) - Većinom glasova vladajuće koalicije s HDZ-om na čelu vinkovačko Gradsko vijeće prihvatilo je na današnjoj sjednici gradski proračun za 2014. godinu koji su vladajući ocijenili realnim i ostvarivim, a oporba prenapuhanim, nerazvojnim i socijalno neosjetljivim.

Proračun Vinkovaca za 2014. godinu nešto je veći od 125 milijuna kuna, a projekcija gradskog proračuna za 2015. i 2016. godinu nešto je veća od 110 milijuna kuna na godinu.

"Svaka kuna proračuna za 2014. godinu namijenjena je građanima Vinkovaca. Svjesni smo kako su potrebe građana mnogo veće, ali proračun je odraz stanja u cijeloj državi i trenutačno ne može biti veći, iako mi to priželjkujemo", rekao je tijekom rasprave na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mladen Karlić (HDZ), dodajući kako u prijedlogu proračuna "nisu smanjena socijalna davanja ni za kunu, a podebljana je stavka za razvoj gospodarstva".

Također je rekao kako bi bio sretan da taj grad, primjerice, za dogradnju osnovne škole u gradskoj četvrti Mirkovcima na mora izdvajati dva milijuna kuna, ali to, dodao je, grad mora učiniti jer SDP-ova vlada "ne želi financirati taj projekt ni s jednom kunom".

Saborski zastupnik i vijećnik SDP-a Damir Rimac odgovorio je na to da bi vlada možda i našla koju kunu za mirkovačku osnovnu školu kad bi je imala, a nema jer je "ova država oppljačkana zahvaljujući HDZ-u", čime je izazvao burno neslaganje vijećnika te stranke.

Vijećnica Martina Levaković-Banović (SDP) zamjerila je što u prijedlogu proračuna ne vidi dostatno novca za razvojne i kapitalne investicije. Prijedlog proračuna nije rađen u skladu s potrebama i željama građana Vinkovaca te zato nije ni razvojan ni socijalan, ocijenila je.

Po mišljenju vijećnika Senka Bošnjaka (HSLS), dobro je biti optimističan i ambiciozan, ali vinkovački proračun za 2014. godinu, kako je rekao, nije nešto na čemu se mogu temeljiti takva nastojanja. Proračun je prenapuhan i nerealan, poručio je Bošnjak.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙