FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinski vijećnici usvojili proračun za 2014.

Autor: skal
VARAŽDIN, 23. prosinca 2013. (Hina) - Varaždinski gradski vijećnici većinom glasova prihvatili su proračun za iduću godinu u iznosu od 231,5 miljuna kuna, dok su rashodi planirani u iznosu od 237,9 milijuna kuna, a proračunski manjak od 6,4 milijuna kuna pokrit će se, prema riječima čelnih ljudi grada, neutrošenim kreditnim sredstvima iz ove godine.

Prije donošenja proračuna za 2014. prihvaćen je i rebalans proračuna, treći za ovu godinu, okarakteriziran kao tehnički. Prihodovna strana proračuna za 2013. povećana je za 18 milijuna kuna i sada iznosi 248 milijuna kuna. Povećani su i rashodi sa 238 na 247 milijuna kuna.

Govoreći o proračunu za 2014., gradonačelnik Goran Habuš je rekao da je on u određenoj mjeri i socijalan te razvojan, ali je, kazao je, najbolji opis reći da je on negdje u sredini, a prije svega realan i održiv.

Najveći dio prihodovne strane čine prihodi od poreza sa 128 milijuna kuna, prihodi za komunalnu naknadu i doprinos od 40 milijuna kuna dok će iz državnog proračuna i institucija unutar državnog proračuna stići oko 17 milijuna kuna.

Veći dio proračuna će se, osim za Upravni odjel za društvene djelatnosti koji „troši“ 84,8 milijuna kuna te Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam s rashodima od 67 milijuna kuna, potrošiti i za plaće zaposlenika. Njih stotinjak potrošit će oko 51 milijun kuna.

Orijentaciju aktualne gradske vlasti na razvoj gospodarstva pokazuju brojke Upravnog odjela za gospodarstvo, istaknuto je na Vijeću i ilustrirano brojkama: u dvije godine proračun tog odjela povećan je s 5,2 milijuna na 9,1 milijun kuna, većinom za projekte u gospodarstvu poput pomoći obrtnicima i poduzetnicima te ulaganje u razvojne projekte energetske učinkovitosti i turizam.

Proračun je prihvaćen većinom glasova vijećnika HNS-a, SDP-a, HSU-a, HSLS-a, Hrvatskih laburista i nezavisnih vijećnika. Protiv su glasali vijećnici oporbenog HRAST-a, HDZ-a te HSS-a, koji su podnijeli osam amandmana na proračun no nisu bili prihvaćeni.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙