FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: pomak u pregovorima oko nuklearnog programa

Autor: vkla
TEHERAN, 31. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Tehnički pregovori o nuklearnom pitanju između Irana i vodećih zapadnih sila, koji se vode u Ženevi, zabilježili su "napredak", izjavio je šef iranskog pregovaračkog tima Abas Aragči.

"Pregovori između Irana i skupine 5+1 (SAD, Francuska, Rusija, Kina, Njemačka i Velika Britanija) trajali su cijelu noć, do sedam ujutro i dvije su strane ostvarile napredak", kazao je Aragči.

Objasnio je da će pregovarači "predstaviti zaključke zamjenicima premijera i političkim direktorima jer još ima pitanja koje treba riješiti na političkoj razini", istaknuvši da su stručnjaci "obavili svoj posao".

Aragči je najavio mogući sastanak sljedeći tjedan s Olgom Schmitt, pomoćnicom šefice europske diplomacije Catherine Ashton koja u kontaktima s Teheranom predstavlja skupinu 5+1.

Predstavnici Irana i skupine 5+1 su u ponedjeljak nastavili pregovore kako bi odredili modalitete primjene sporazuma iz Ženeve od 24. studenoga, a u cilju razrješenja krize oko spornog iranskog nuklearnog programa.

(Hina)xvk yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙