FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Iran vodi "genocidnu" politiku spram Izraela

Autor: akoz
WASHINGTON, 8. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je zatražio od SAD-a i drugih svjetskih sila da od Irana u pregovorima o nuklearnom programu zahtijevaju promjenu, kako je rekao, "genocidne" protuizraelske politike.

Upozoravajući međunarodnu zajednicu da se "pazi" iranskih namjera, Netanyahu je istaknuo svoju duboku skepsu spram prijelaznog sporazuma s Iranom postignutog prošlog mjeseca u Ženevi i ustrajao da bilo koji dugoročni sporazum mora dovesti do "okončanja iranskih vojnih nuklearnih kapaciteta".

Netanyahu je satelitskom vezom iz Jeruzalema forum Brookings Institutiona u Washingtonu o vanjskoj politici upozorio da "porota još uvijek vijeća" te da je "Iran opasno blizu prelaska nuklearnog praga".

"Taj je režim predan našem uništenju i vjerujem da uz pregovore u Ženevi mora doći jednoznačni zahtjev za promjenom u iranskoj politici", rekao je Netanyahu sudionicima skupa i naglasio da "to mora biti dio pregovora".

"Potrebna je promjena ne samo u dijelu iranskih kapaciteta u proizvodnji nuklearnog oružja nego i zahtjev za promjenom njegove genocidne politike", rekao je Netanyahu.

(Hina) xakoz ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙