FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 30. prosinca 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BEČ - Devetoro djece, od kojih je osmero iz Hrvatske, lakše je ozlijeđeno u prometnoj nezgodi što se u nedjelju poslije podne dogodila u zapadnoj Štajerskoj, objavljeno je u ponedjeljak. Djeca članovi skijaškog kluba iz Hrvatske u dobi između osam i 13 godina bila su na treningu u Štajerskoj. Na povratku s treninga u nedjelju, kod mjesta Gressenberga minibus kojim su se vozili sudario se s osobnim automobilom čiji je 68-godišnji vozač prethodno bio izgubio kontrolu nad vozilom zbog zaleđene ceste.

SARAJEVO - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini donijela je odluku kojom je ukinula dvadeset godina staru zabranu obavljanja muslimanskih vjerskih obreda na pokopu osoba što su se tijekom rata u toj zemlji borili u postrojbama odanim Fikretu Abdiću, prenose u ponedjeljak lokalni mediji. Ovu odluku donijelo je vijeće za fetve rijaseta (poglavarstva) Islamske zajednice u BiH.

KINSHASA - Pucnji iz vatrenog oružja čuli su se u ponedjeljak na više mjesta u Kinshasi, pa tako i u zračnoj luci i u vojnoj bazi, a naoružane osobe su otele novinare Kongoanskog nacionalnog radija i televizije (RTNC), rekli su stanovnici i policija. Između 9.00 i 9.30 sati po mjesnom i po srednjoeuropskome vremenu čulo se više pucnjeva iz teškog oružja u okolici baze Tshatshi, desetak kilometara od sjedišta RTNC-a. Vozač taksija je rekao da je čuo "šest do sedam pucnjeva" iz teškog oružja. Po riječima tog vozača i jednog stanovnika, pucnjava je dolazila iz vojne baze.

MOGADIŠU - Kršćani u Somaliji ove godine nisu smjeli slaviti Božić, sukladno zabrani što ju je donijela vlada te države koju podupiru zapadne zemlje, objavila je u ponedjeljak katolička novinska agencija "Zenit". Sigurnosne snage u Somaliji dobile su zadaću da spriječe sve pokušaje proslave Božića, izjavio je novinarima šeik Mohammed Khayrow Aden, glavni ravnatelj ministarstva pravosuđa i religije. Zajedno s jednim dužnosnikom ministarstva on je pojasnio kako želi "muslimanskoj braći i sestrama" skrenuti pozornost na "kršćanske blagdane" koji se slave u cijelome svijetu. Ta su slavlja u Somaliji zabranjena, objasnila su dvojica dužnosnika, a prenosi agencija Zenit. Odgovarajuća odluka ministarstva proslijeđena je i svim hotelima i ugostiteljskim objektima u Mogadišuu.

SYDNEY - Australski ledolomac Aurora Australis odustao je od prvog pokušaja da se probije do ledom okovanog ruskog broda na Antartkici, javljaju australski mediji u ponedjeljak. Australski brod odustao je nakon samo dvije nautičke milje probijanja kroz led i vratio se na otvoreno more. "Led je postao predebeo da ga probijemo. Debljina leda je dva metra s metrom snijega povrh toga i masa je vrlo kompaktna", kazao je Murray Doyle.

ADEN - Petorica vojnika i trojica napadača poginula su u ponedjeljak u napadu na položaj vojske na jugu Jemena, rekao je vojni izvor. Napadnut je vojni položaj blizu grada Redfanea, u pokrajini Laheju, dodaje taj izvor koji za napad optužuje pobunjenike na jugu zemlje. No pobunjenički vođe su zanijekali svaku umiješanost u napad.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙