FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pucnjava u zračnoj luci i u vojnoj bazi u Kinshasi

Autor: vrad
KINSHASA, 30. prosinca 2013. (Hina/AFP) - Pucnji iz vatrenog oružja čuli su se u ponedjeljak na više mjesta u Kinshasi, pa tako i u zračnoj luci i u vojnoj bazi, a naoružane osobe su otele novinare Kongoanskog nacionalnog radija i televizije (RTNC), rekli su stanovnici i policija.

Između 9.00 i 9.30 sati po mjesnom i po srednjoeuropskome vremenu čulo se više pucnjeva iz teškog oružja u okolici baze Tshatshi, desetak kilometara od sjedišta RTNC-a. Vozač taksija je rekao da je čuo "šest do sedam pucnjeva" iz teškog oružja. Po riječima tog vozača i jednog stanovnika, pucnjava je dolazila iz vojne baze.

Pucnjava se čula i u međunarodnoj zračnoj luci u Ndjiliju, na izlazu iz grada, rekao je novinar agencije France Pressea.

Prije tih pucnjeva, novinare RTNC-a su otele mlađe osobe naoružane "mačetama i vatrenim oružjem", rekla je policija.

"Ti ljudi s mačetama i oružjem oteli su novinare", rekao je pukovnik Mwana Mputu, glasnogovornik policije, dodavši da je u tijeku akcija za njihovo oslobađanje.

Oko podneva se još nije znalo je li završena akcija oslobađanja.

Televizijski signal bio je nakratko prekinut.

Prije prekida na snimkama se moglo vidjeti dvoje prestrašenih mladih voditelja emisije kako sjede a iza njih je mladić koji prijeti. Druge osobe nisu se vidjele na ekranu.

Policija i vojska raspoređeni su na ulicama Kinshase kako bi smirili stanje. Promet je na više mjesta bio otežan a javni prijevoz usporen.

Redarstvene snage ograničile su kretanje civila, a u nekim ulicama se mogao osjetiti snažan vonj eksploziva, rekao je novinar AFP-a.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙