FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izetbegović: Za kaos u BiH kriv je SDP no suradnja nije isključena

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. prosinca 2013.(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u četvrtak je ocijenio "kaotičnim" stanje u toj zemlji okrivivši za to stranke koje čine parlamentarnu većinu u državi a posebice Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP BiH) kao predvodnicu te koalicije.

Na novogodišnjoj konferenciji za novinstvo koju je održao u Sarajevu u svojstvu zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Izetbegović ipak nije isključio mogućnost da se nakon izbora u listopadu 2014. godine s SDP-om ponovo razgovara o mogućem savezništvu iako je ta stranka izbacila SDA iz vlasti na državnoj razini 2012. raskinuvši dotadašnju koaliciju.

"Vidjet ćemo, i s SDP-om ovisno o tome kakav rezultat ostvare", kazao je Izebegović odgovarajući na novinarsko pitanje.

Nije isključio ni mogućnost približavanja Savezu za bolju budućnost (SBB) na čijem je čelu aktualni ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić no njega je ipak optužio za "destruktivni odnos" koji je tu suradnju do sada otežavao.

Izetbegović je izravno pohvalno govorio samo o Demokratskoj fronti Željka Komšića kao novoj stranci koja ima "najveći potencijal".

Zamjenik predsjednika SDA je izrazio uvjerenost kako će upravo SDA dobiti najveće povjerenje bošnjačkih birača na izborima 2014. godine.

Iz središnjice SDA bilo je najavljeno kako će na konferenciji za novinstvo govoriti predsjednik stranke Sulejman Tihić no on se nije pojavio a izostanak je pojašnjen "potrebom oporavka" zbog liječničkog tretmana kojemu je podvrgnut.

Tihiću je ranije ove godine operiran karcinom i u protekla je dva mjeseca gotovo potpuno odsutan s političke pozornice.

Tihića i Izetbegovića smatra se unutarstranačkim rivalima no Izetbegović je u četvrtak o predsjedniku SDA govorio biranim riječima dodajući kako "postojeća razina vrenja unutar SDA nije zabrinjavajuća".

"Tihić nam je potreban, potrebni su nam njegovi autoritet i mudrost u narednim mjesecima koje će SDA prijeći do izbora", izjavio je pred novinarima Izetbegović.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙