FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP ne nudi ugovore o opskrbi obilaskom domova kupaca

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) danas je ponovila kako ta tvrtka ne angažira prodajne terenske predstavnike niti upućuje svoje zaposlenike u domove kupaca radi ponude ugovora o opskrbi električnom energijom ili bilo kakvih drugih ugovora za kupce kategorije kućanstva.

Iz HEP-a, naime, navode kako su primili informacije da su prodajni predstavnici drugih tržišnih opskrbljivača u više navrata koristili medijsku vidljivost kampanje HEP Opskrbe za novu ponudu kupcima - Hepi, a u promociji vlastite ponude za kućanstvo kako bi ih privoljeli na promjenu opskrbljivača i sklapanje ugovora o opskrbi.

Upozoravaju također kako još uvijek bilježe brojne slučajevi osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HEP-a, traže uvid u račune za električnu energiju, mogućnost pristupa brojilu i očitanje brojila, te potom nude potpisivanje ugovora za opskrbu električnom energijom s drugim opskrbljivačem, kao i da postoje primjeri da ovlašteni predstavnici alternativnog opskrbljivača nude ugovor, pozivajući se na poslovnu povezanost i dogovor s HEP-om.

Iz HEP-a stoga obavještavaju da ne angažiraju prodajne terenske predstavnike niti upućuje svoje zaposlenike u domove kupaca radi ponude ugovora o opskrbi ili bilo kakvih drugih ugovora za kupce kategorije kućanstva.

Podsjećaju da kupci koji nastavljaju koristiti javnu uslugu opskrbe kao univerzalnu uslugu opskrbe kod HEP Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS) ne moraju sklapati nove ugovore o opskrbi.

Kupci koji žele izabrati Hepi, ugovor s HEP Opskrbom mogu sklopiti isključivo online, putem internetske stranice hepi.hep.hr ili putem besplatnog telefona korisničkog centra 08005255.

Ugovori se ne mogu sklopiti u područnim jedinicama HEP ODS-a (elektrama), navodi se u priopćenju HEP-a.

Podsjećaju također kako zaposlenici HEP-a ovlašteno obilaze domove kupaca isključivo radi očitanja mjernih uređaja i mogućih drugih poslova iz nadležnosti HEP ODS-a, ali i da ti zaposlenici HEP ODS-a imaju odgovarajuću službenu odoru i iskaznicu, koju su obvezni pokazati na zahtjev kupca.

Naglašavaju i kako HEP nema dogovor o zajedničkom tržišnom nastupu prema kupcima ni s jednim alternativnim opskrbljivačem.

Kupcima koji smatraju da su na bilo koji način prevareni ili oštećeni kod sklapanja ugovora o opskrbi električnom energijom, iz HEP-a savjetuju da detaljno prouče sve odredbe potpisanog ugovora i pripadajuće Opće uvjete (poslovanja) za opskrbu električnom energijom u kojima mora biti naveden i način raskida ugovora.

Podsjećaju i da je Zakonom o zaštiti potrošača također propisano u kojim se slučajevima i rokovima može raskinuti ugovor te da se savjeti o tome mogu dobiti i u udrugama za zaštitu potrošača, odnosno savjetovalištima za potrošače.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙