FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zmajlović: raspisat će se natječaj za rješavanje problema varaždinskog otpada

Autor: skal
VARAŽDIN, 20. prosinca 2013. (Hina) - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ponovio je danas u Varaždinu da se ministarstvo uključilo u rješavanje problematike varaždinskog baliranog otpada jer se taj problem sustavno nije rješavao a postoji već osam godina.

Cilj je raspisati natječaj i u što kraćem roku riješiti taj problem na zakonit način, u skladu sa propisima zaštite okoliša, kazao je ministar i napomenuo da se ministarstvo uključilo kako bi se se Varaždin i njegovi građani zaštitili od mogućih financijskih posljedica.

Varaždinsko gradsko vijeće u ožujku ove godine donijelo je odluku da posao zbrinjavanja baliranog otpada povjeri zagrebačkoj tvrtki Cezar, koja je ponudila da će oko 120.000 tona baliranog otpada u roku od 120 dana premjestiti na deponij u općinu Davor. No Ministarstvo zaštite okoliša ocijenilo je da to nije dobro rješenje jer se ne radi o zbrinjavanju otpada već samo o promjeni lokacije.

Balirani varaždinski otpad smješten je na livadi bez osiguranih potrebnih uvjeta za odlaganja i to se mora što hitnije riješiti, ali taj rok sigurno neće biti manji od godine dana, kazao je Zmajlović i dodao kako ministarstvo zasigurno neće prihvatiti rješenje po kojem se otpad seli s jedne lokacije u Hrvatskoj na drugu.

Ministar Zmajlović danas je u Varaždinu nazočio obilježavanju Dana Geotehničkog fakulteta.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙