FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opel očekuje rast prodaje, dovoljan da se izbjegnu dodatna smanjenja troškova

Autor: mpuk
FRANKFURT, 23. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor njemačkog Opela, europske podružnice General Motorsa, oprezno je optimističan i smatra da će prodaja u 2014. dovoljno porasti kako bi se izbjegao novi krug rezanja troškova.

Opel je na putu da posluje u plusu najkasnije do 2016., rekao je Karl-Thomas Neumann u razgovoru za muenchenski list Sueddetusche Zeitung (SZ). Kompanija ipak očekuje da će iduća godina biti teška zbog troškova restrukturiranja vezanih za okončanje proizvodnje u tvornici u Bochumu.

"Ukoliko nam se svijet ne sruši na glavu, trebali bismo nastaviti rasti a u tom slučaju neće nam trebati dodatne uštede", kazao je Neumann u intervjuu za novine.

GM planira uložiti milijarde eura u Opel i ta strategija za gubitašku europsku podružnicu provodit će se i nakon promjene vodstva u sjedištu GM-a u Detroitu, tvrdi Neumann.

"Ostat ću s Opelom dugo vremena. Ovo nije kratkoročna stvar", kazao je Neumann, dodavši kako je u poziciji da se bori za Opel budući da je ujedno i član ključnih GM-ovih odbora u Detroitu.

"Odgovoran sam za General Motors u Europi, tako da sam za Detroit čelnik za Europu. Predstavljam Opel i borit ću se za brand", naglasio je, istaknuvši ipak da ne može raditi "protiv GM-a".

Najavljuje nastavak suradnje Opela i francuskog Peugeota, usprkos GM-ovoj najavi prodaje 7–postotnog udjela u francuskoj kompaniji koja je pak najavila čvršće veze s kineskim Dongfengom.

"Ne želimo da se spajati niti usvajati Peugeot. Nastavit ćemo dalje surađivati na projektima koji su od obostrane koristi", zaključio je Neumann.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙