FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS: za učitelje nema, a za konzultantske usluge ima 40 milijuna kuna

Autor: ostr
ZAGREB, 22. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) danas je, u povodu privatizacije Croatia osiguranja i plaćanja konzultatanata za pripremu prodaje CO-a i Hrvatske poštanske banke, prozvala Vladu da poklanja državnu imovinu i nemilice troši na konzultante dok istovremeno zakida učitelje.

HSS-u je neprihvatljivo da za konzultante ima, a za učitelje nema, kaže se u današnjem priopćenju iz te stranke. HSS smatra da je prodaja Croatia osiguranja božićno darivanje i ističe kako čudi mali interes za društvo koje ima ogroman broj nekretnina na najboljim lokacijama u hrvatskim gradovima, društvo koje ima uhodan posao i nije kreditno opterećeno.

"Nije li darivanje i 29 milijuna kuna koje je Vlada predvidjela za konzultante koji su pripremili prodaju? Dobar dar od 10 milijuna kuna bio je i priprema prodaje HPB. Prodaja srećom nije uspjela, ali 10 milijun kuna proračunskog novca je potrošeno. I kako onda reći da je naša Vlada neosjetljiva, pogotovo prema građanima?", kaže se u priopćenju.

HSS pita koliko su stvarno plaćene konzultantske usluge pripreme za prodaju HPB te, ako je to planirani iznos od 10 milijuna kuna, odakle Vladi u ovim teškim vremenima toliki iznos i "tko će preuzeti odgovornost za uludo potrošen novac".

Za HSS je neprihvatljivo da za takav promašaj nitko ne preuzme odgovornost, a pogotovo zato što se "na jednoj strani nemilice troši, a istovremeno se, također nemilice udara po građanima, kao na primjer u zadnje vrijeme po učiteljima", kaže se u priopćenju iz Hrvatske seljačke stranke.

Vlada je prošlog tjedna donijela odluku o prodaji 39,05 posto redovnih dionica Croatia osiguranja Adris grupi za 905 milijuna kuna, odnosno 970,45 eura po dionici, kao i dokapitalizaciji tog osiguravajućeg društva sa 110 milijuna eura. Za privatizaciju Croatia osiguranja bile su zaprimljene tri neobvezujuće ponude - Adris Grupe, PZU-a i Triglav osiguranja, koji je ispao iz utrke jer jer Vlada procijenila da njegova ponuda nije zadovoljavajuća.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙