FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: udružuju se Stožer za obranu hrvatskog sela i "Živo selo"

Autor: sela
ĐAKOVO, 13. prosinca 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskog sela, koji okuplja seljačke udruge iz kontinentalnog dijela Hrvatske, i neslužbena grupa stručnjaka okupljena oko platforme "Živo selo" najavili su danas na konferenciji za novinare u Satnici Đakovačkoj suradnju i udruživanje u jedinstvenu asocijaciju čije će ime tek odrediti.

U buduću zajedničku asocijaciju seljaci - poljoprivredni proizvođači unose svoje iskustvo u proizvodnji te u nošenju s problemima u poljoprivredi, a "Živo selo" unosi znanje i stručnost svojih članova, rečeno je danas u mjesnom domu u Satnici Đakovačkoj.

Prvi put udružuju se poljoprivredni proizvođači i znanost, a željeli bi da im se pridruže i poljoprivredni instituti i fakulteti, rekao je u ime stožera Antun Laslo. Dodao je da stožer ima više od 2500 članova koji će, zajedno s agronomima i drugim stručnjacima iz platforme 'Živo selo', činiti jaku inicijativu na seljačkoj sceni, dosad često razjedinjenoj i 'usitnjenoj' budući da ima više od 400 registriranih seljačkih udruga.

"Naše dvije strane svaka idu svojim putem, no često se u svojem djelovanju dodiruju pa smo zaključili kako zajedno možemo brže i uspješnije pomoći u rješavanju problema u poljoprivredi.

Platforma Živo selo ima program kako te probleme riješiti, uočiti najslabije točke u poljoprivrednoj proizvodnji u kojoj je, po nama, temelj svega govedarstvo na koje se nadovezuju i ostale poljoprivredne grane", rekao je u ime "Živog sela" Miroslav Kovač, dodajući kako je njihov program napisan za seljaka.

Na konferenciji je rečeno da program "Živog sela" treba dopuniti detaljnijim mjerama za govedarstvo, ratarstvo, voćarstvo i drugo. Buduća asocijacija, istaknuto je, neće biti politična, a njezina osnivačka skupština bit će sazvana do polovice siječnja 2014. u Velikoj Kopanici, u Brodsko-posavskoj županiji.

(Hina) xsela yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙