FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački SDP-ovci podržali izlazak iz "Dubrovačkog dogovora"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 10. prosinca 2013. (Hina) - Članstvo dubrovačke gradske organizacije SDP-a podržalo je razloge i odluku Gradskog odbora stranke o izlasku iz tzv. dubrovačkog dogovora u Gradskom vijeću, priopćeno je večeras iz dubrovačkog SDP-a.

Predsjednik dubrovačke Gradske organizacije SDP-a Mladen Gojun sazvao je večeras cjelokupno članstvo SDP-a Dubrovnik kako bi im obrazložio i pojasnio odluku Gradskog odbora o izlasku iz "Dubrovačkog dogovora". Naime, kao što je i najavljivao u kampanji za izbor predsjednika dubrovačke organizacije, Gojun je članstvu dao priliku da se očituje o izlasku stranke iz "Dubrovačkog dogovora" u Gradskom vijeću koji smatra štetnim za stranku i dodatnom sramotom nakon izbornog poraza. Članstvo je podržalo razloge i odluku Gradskog odbora o izlasku iz "Dubrovačkog dogovora", kaže se u priopćenju.

Predsjednik Mladen Gojun najavio je kako će se cjelokupno članstvo stranke u Dubrovniku sastajati uoči svake strateške odluke, kako bi svi članovi imali priliku dati mišljenje o nekom strateškom pitanju, za koje je prema Statutu ovlašten odlučivati Gradski odbor, kaže se u priopćenju.

SDP u Gradskom vijeću od 25 članova ima dvoje vijećnika Božu Memeda i Tatjanu Šimac-Bonačić. Nakon lokalnih izbora SDP je imao tri vijećnika, ali je Olga Muratti početkom listopada izišla iz SDP-a. "Dubrovački dogovor" postignut je u srpnju na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, a poduprli su ga HDZ, HNS, SDP, HSS, HSP dr. Ante Starčevića i Dubrovački demokratski sabor, ukupno 17 vijećnika.

Nedavno izabrani predsjednik dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun od početka bio protiv toga, po njemu, neprirodnoga i za SDP štetnog dogovora.

Odluku o izlasku iz "Dubrovačkog dogovora" dubrovačka gradska organizacija SDP-a stranke donijela je 2. prosinca.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙